Despre inchidere 100 rute

Marți, ministrul Transporturilor, Lucian Șova, referindu-se la eventuala închidere a 100 de rute la CFR Călători, a declarat că se va lua o decizie după evaluare.

Șova a spus că au fost organizate supracontroale, pentru a se constata dacă există flux de călători pe aceste rute. ‘Sunt în reevaluare aceste obiective. Am luat legătura cu autoritățile locale care susțin că nu este oportun să fie închise (rutele- n.r.) din cauza faptului că există o mare cerere din partea publicului călător, care însă nu se reflectă şi în casele de bilete ale CFR Călători.

Am organizat supracontroale pentru a vedea exact dacă există flux de călători şi eventul doar neplătitori, aceste evaluări le vom face pe perioada cât încă trenurile circulă. În concordanță cu ceea ce vom afla la sfârșitul acestor evaluări vom lua decizii’, a spus Şova la Palatul Parlamentului, întrebat dacă există posibilitatea de a se închide aproximativ 100 de rute la CFR Călători.

El a adăugat că decizia va fi luată în funcție de cât de mulți plătitori de abonamente şi bilete sunt pe respectivele rute.

Informație preluata de pe pagina web DCNews

Nota: Dupa ce calea ferata a fost total neglijata si calatorii s-au reorientat in buna parte catre transportul auto, in primul rand pentru ca la transportul feroviar nu gasesc nici calitate (confort), nici trase convenabile, continuam sa analizam oportunitatea transportului feroviar dupa numarul de calatori transportati pe ruta respectiva, calatori actuali nu potentiali. Chiar nu putem gandi ca numai un transport de calitate, care sa raspunda cerintelor calatorilor este rezolvarea. Si sunt inca multi, multi alti factori de analiza (reducerea accidentelor auto, reducerea emisiilor poluante etc.) care trebuiesc luati in considerare. Aceeasi greseala de analiza ca la MPGTR.