Klaus Iohannis semnează decretul pentru creditul BEI destinat POIM 2014-2020

Semnare decret credit BEIPreședintele Klaus Iohannis a semnat, la 13 februarie, decretul privind supunerea spre adoptare Parlamentului a aprobării Contractului cadru de finanțare dintre Romania si Banca Europeana de Investiții, in valoare de un miliard de euro, semnat anul trecut la Luxemburg, se arata intr-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Creditul va fi utilizat pentru finanțarea deficitului bugetului de stat si refinanțarea datoriei publice guvernamentale, in vederea realizării unor obiective de investiții cuprinse in Axele prioritare 1 si 2 din POIM 2014 – 2020, respectiv proiecte pentru creșterea mobilității si dezvoltarea transportului rutier, feroviar si naval si a mijloacelor de transport subteran, eliminarea blocajelor din rețeaua infrastructurii de transport, creșterea zonelor de acces cu conectivitate redusa, reducerea impactului transportului asupra mediului.

Contractul a fost semnat in data de 18 iulie 2017, la Luxemburg, de ministrul Finanțelor Publice si va fi implementat de Ministerul Transporturilor, in acest sens cele doua ministere urmând sa încheie un acord subsidiar. Guvernul a adoptat in decembrie 2017 proiectul de lege pentru aprobarea Contractului cadru de finanțare dintre Romania si BEI.

Creditul este acordat pe o perioada de pana la 25 de ani, cu o perioada de gratie de pana la 7 ani, urmând a fi disponibilizat in cel mult 20 de transe pana la 31 decembrie 2024.

Informație preluata de pe pagina web Club Feroviar

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj