depou pentru trenurile ICE

GERMANIA – Calea ferată germană (DB) a inaugurat, la 23 februarie, un nou depu de întreținere, neutru din punct de vedere al carbonului, în urma unei investiții de 220 de milioane de euro, pentru trenurile de mare viteză ICE la Nippes, la nord-vest de Köln.

Depoul de 23 de hectare are mai mult de 20 de kilometri de cale, 47 de macaze, două poduri și un nou pasaj pietonal. Clădirea principală a depoului are o lățime de 100 m și dispune de patru linii de întreținere de 410 m cu opt macarale și platforme de întreținere la nivelul acoperișului.

Pe acoperisul depoului, o rețea fotovoltaică de 2.100 m2 va genera 300 MWh de energie electrică pe an pentru utilizare în instalații, în timp ce un sistem solar de 180 m2 oferă până la 100 kW de energie pentru încălzirea apei.

Iluminatul cu LED-uri este utilizat în birouri și în zona de exterior, reducând consumul de energie electrică cu aproximativ 15%, iar sistemul de energie geotermală este utilizat pentru încălzire și răcire în clădirea principală a depoului, reducând emisiile de CO2 cu aproximativ 1000 de tone pe an.

Depoul este conceput pentru a asigura mentenanța tuturor tipurilor de ICE, inclusiv noile trenuri ICE 4, care sunt puse în funcțiune acum.

Prelucrat după  Keith Barrow railjournal, Foto DB AG