Revoluție digitală în rețeaua feroviară germană: Prima instalație digitală de centralizare din Europa

mobility-twitter-tnDeutsche Bahn AG tocmai a inaugurat centralizarea digitală pentru trenuri. Prima instalație digitală de centralizare din Europa (DSTW) a fost pusă în funcție în Annaberg-Buchholz, de pe linia Erzgebirgsbahn din sud-estul Germaniei, anunțând o revoluție pentru sistemele feroviare de comandă-control și siguranță. Caracteristic pentru noua arhitectură a centralizării este că toate comenzile dispecerului sunt transmise la macazuri, semnale și contacte din cale prin tehnologia de rețea. Ca rezultat, anterior necesarele conexiuni individuale la elementele individuale de centralizare parțial prin mănunchiuri de cabluri lungi de kilometri au fost eliminate. Semnalele și macazurile pot fi acum comandate la distanțe mult mai mari cu contactele rețelei DSTW printr-o linie de date.

„Annaberg-Buchholz reprezintă unul din cele mai mari proiecte tehnologice din istoria Deutsche Bahn”, a subliniat Klaus Müller, CTO al DB Netz AG. „Rețelele de comunicații inteligente și tehnologiile asociate standardizate și modularizate stabilesc trendul pentru anii ce vin. Acestea ne permit să exploatăm transportul feroviar mai economic, economisind resurse și asigurând o eficientă mai mare pentru clienții noștri. Noua tehnologie de centralizare este astfel un reper important în digitalizarea infrastructurii feroviare și va fi baza pentru o capacitate sporită și o punctualitate îmbunătățită în transportul feroviar”.

„Soluția utilizată la Annaberg-Buchholz este un pas important spre centralizarea în nori (in the cloud)”, a spus Michael Peter, CEO al Mobility Division din cadrul Siemens. „Pentru prima oară în istorie, o instalație de centralizare transmite elementelor din linie, ca macazuri și semnale, comenzile sale pe bază de IP. Aceasta permite o flexibilitate complet nouă în planificare, face posibilă utilizarea elementelor din linie inteligente și va genera efecte pozitive asupra costurilor pe termen lung. Și toate acestea sunt realizate, desigur, în timp ce asigurăm standardele de exploatare cele mai sigure.”

Sistemul DSTW din Annaberg-Buchholz marchează începutul implementării în întreaga țară a noii generații inovative de instalații de centralizare. Tehnologia poate fi utilizată pentru exploatare pe liniile principale cu trafic greu și stații mari noduri de cale ferată, precum și ca aplicații simple în zone rurale.

Sursa, Siemens Press, München, 8 martie 2018

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj