greece-desiro-300x161Agenția de privatizare a Greciei, HRADF, a anunțat ca a primit o singura oferta pentru furnizorul de servicii de mentenanță pentru material rulant, Rosco. Operatorul de transport feroviar grec, Trainose, care a fost preluat de compania italiana Ferrovie dello Stato anul trecut, a depus singura oferta obligatorie.

Grecia vinde Rosco in cadrul strategiei de privatizare care include contracte de privatizare in valoare de 2 miliarde de euro anul acesta. Planul bugetului pentru vânzarea Rosco in acest an include o subvenție de 5 milioane de euro.

In octombrie 2016, HRDAF a anunțat ca Ferrovie dello Stato Italiane si Škoda Transportation si-au exprimat interesul pentru achiziția unei cote de 100% in cadrul Rosco.

Rosco este o companie care furnizează servicii de întreținere, reparații si reconstrucție pentru material rulant. In prezent, este singura companie care furnizează servicii de întreținere pentru material rulant in Grecia.

Informație preluata de pe pagina web Club Feroviar

Nota: La data publicarii prezentei informatii Skoda Transportation s-a retras. Trainose este singurul ofertant pentru Rosco