Siemens dezvăluie primele imagini cu noile metrouri din Nürnberg

Metrou-Nurnberg_Contractul intre Siemens si VAG Verkehrs-Aktiengesellschaft Nuremberg (Autoritatea de Transport Public din Nürnberg ) a fost semnat in 2015, urmând ca acestea sa fie livrate pana la sfârșitul lui 2018. Potrivit contractului, vor fi livrate 21 de metrouri, tip G1, fiecare cu cate patru garnituri. Contractul semnat include opțiunea livrării a încă 13 astfel de metrouri. Noile rame vor intra in circulație pe Linia U1 a metroului din orașul german.

Ramele de metrou sunt construite însă la fabrica pe care Siemens o deține in Viena, Austria. Componentele principale ale modelului G1 vor fi fabricate in Nürnberg si vor include produse precum convertoare de acționare, motoarele de tracțiune, convertoarele auxiliare si echipamentele de comanda. Gestionarea proiectului, dezvoltarea si sprijinul pentru servicii vor fi furnizate de la sediul din Erlangen, Germania.

Nurnberg-interior-vagon-metrouSistemul de frânare produce energie care este recuperata si utilizata fie de către propriul echipament auxiliar al trenului, cum ar fi încălzirea sau ventilarea spatiilor pentru pasageri, fie de alte trenuri care operează in sistemul de metrou. Iluminatul interior si exterior utilizează tehnologia LED, care reduce si consumul de energie. La sfârșitul duratei de viată, aceste metrouri pot fi reciclate in proporție de 94,5%.

Linia U1 este cea mai veche din cele trei linii de metrou din Nürnberg si este operata in mod convențional. Este, de asemenea, cea mai lunga si cea mai des utilizata. Acesta pornește de la Langwasser Süd, prin Centrul Expozițional, Gara principala din Nürnberg si Plärrer pana la Gara Hardhöhe, terminal situat in partea extrema de vest a liniei din orașul vecin Fürth. Linia U1 are o lungime totala de 18,5 kilometri si cuprinde 27 de stații. Numărul pasagerilor creste brusc atunci când vizitatorii vin la evenimente importante, precum Târgul de Crăciun si altele asemănătoare din oraș. In restul timpului, linia este utilizata de către navetiști.

Informație preluata de pe pagina web Club Feroviar

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj