bmw-designworks-hyperloop-01-800Newbury Park, CA – 26 aprilie 2018 … Lucrând împreună cu Virgin Hyperloop One și Autoritatea pentru Drumuri și Transporturi din Dubai (RTA), Designworks a ajutat la crearea unui design prototip pentru capsula hyperloop din Dubai. Designul a făcut recent debutul său global la City Walk Dubai, ca parte a UAE Innovation Month. Aceasta este prima dată când un prototip hiperloop fizic, la scară normală, a fost prezentat publicului larg.

Odată construită, capsula de pasageri, propulsată electromagnetic printr-un tub vid, ar putea atinge viteze de pana la 1.080 km / h, potențial călătorind din Dubai pană la Abu Dhabi in doar 12 minute. Virgin Hyperloop One negociază în prezent următoarea etapă de dezvoltare (Faza 2) cu RTA cu scopul clar de a construi primul sistem de transport hiperloop din lume în EAU / Orientul Mijlociu.

Proiectarea pentru viitorul mobilității. Bazându-se pe o vastă experiență de proiectare în cadrul proiectelor de transport public și personal și pe un accent deosebit pe viitorul peisaj al mobilității, Designworks a jucat un rol crucial ca partener de design al Virgin Hyperloop One, oferind leadership și concepte critice de gândire pentru a crea identitatea vizuală și experiența pasagerilor din interiorul prototipului.

“Prin proiectul Virgin Hyperloop One am dorit să creăm o nouă expresie vizuală pentru un nou mod de transport public”, spune directorul proiectării Designworks LA Studio, Johannes Lampela.

Provocarea centrală pe care o întâmpină echipa Designworks a fost modul de a crea un interior confortabil și angajat fără ferestre și o cerință actuală pentru ca pasagerii să se așeze pe toată durata călătoriei. Designworks a luat ceea ce la prima vedere ar putea fi un mediu foarte restrictiv și a transformat-o într-o experiență senzorială mai personală și înălțătoare, care poate fi atât memorabilă, cât și plăcută.

Inovare cu design orientat spre om. Conceptul de design a sugerat mai multe moduri de realizare a acestuia, prin lumina multidirecțională și controlată personal, afișajele digitale și confortul premium – creând un sentiment de spațiu individualizat pentru fiecare pasager. În clasa întâi, de exemplu, scaunele reglabile din piele dispun de ecran tactil pentru setările personale pentru luminozitatea și culoarea luminii, permițând pasagerilor să transfere lumina de la albastru la roz pentru a seta starea de spirit. Scaunele includ încălzire și răcire integrate. Pasagerii se pot bucura de divertisment personalizat prin afișaje încorporate. În acest fel, conceptul ar putea crea o experiență spațiale mai sofisticată și mai orientată spre utilizator, care să depășească noțiunea utilitară tipică de transport public. Iluminatul de la podea este, de asemenea, utilizat în mod estetic pentru a se dubla ca modalitate de căutare.

Pentru a îmbogăți experiența pasagerilor, proiectanții s-au inspirat din modelele tradiționale arabe, având grijă să creeze referințe culturale intenționate și relatabile, aplicând în același timp o interpretare mai futuristă și progresivă. Proiectul este astfel ancorat în moștenirea culturală a regatului, recunoscând în același timp realizările și aspirațiile sale contemporane.

Prototipul Virgin Hyperloop One este un alt exemplu de abordare de perspectivă a Designworks pentru inventarea viitorului transportului și imaginarea potențialului noilor moduri de mobilitate.

Prelucrare după press.bmwgroup.com, Foto Designworks