Mihai MihaitaPe pagina web a AGIR a fost publicata invitația președintelui AGIR de participare la simpozionul științific SINGRO 2018, al cărui text îl publicam integral.

Asociația Generala a Inginerilor din Romania (AGIR) are onoarea sa va invite sa participați la a XIII-a ediție a Simpozionul Științific al Inginerilor Romani de Pretutindeni – SINGRO 2018, cu tema Ingineria în slujba dezvoltării României.

Evenimentul se va desfășura la Brașov, în perioada 6-8 septembrie 2018, și este organizat de AGIR, prin sucursala Brașov, în colaborare cu Universitatea Transilvania din Brașov, cu sprijinul Comitetului Roman pentru Istoria si Filosofia Științei si Tehnicii – CRIFST din cadrul Academiei Romane, al Primăriei Brașov si al Consiliului Județean Brașov.

Organizat din doi în doi ani, Simpozionul oferă ocazia unui util schimb de experiența si de colaborare în plan economic, între inginerii romani din tara si cei aflați în afara frontierelor României.

Actuala ediție se desfășoară sub sloganul Unire si Inovare, în contextul sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire din 1918 si a Centenarului AGIR.

Tematica propusa pentru SINGRO 2018 se raportează la perioada 1918-2018 si privește ingineria românească :

  1. Personalități ale ingineriei.
  2. Realizări inginerești recunoscute pe plan intern si internațional.
  3. Școlile inginerești.
  4. Asociațiile inginerești.
  5. Valorificarea si conservarea patrimoniului tehnic.
  6. Inventica românească.
  7. Publicații inginerești.
  8. Ingineria secolului XXI.

Sunt invitați oameni de știința, specialiști, ingineri, cadre didactice, si alte persoane preocupate de evoluția si promovarea ingineriei românești.

Cei interesați sa participe sunt rugați sa completeze talonul de participare (de mai jos) pana la data de 30 mai 2018.

Lucrările prezentate în cadrul simpozionului, validate de către Comitetul științific, vor fi publicate în Buletinul AGIR.

Prin conferințe, expoziții si excursii tematice, SINGRO 2018 constituie un prilej pentru schimbul de idei în diverse domenii de activitate, dar si de cunoaștere a valorilor culturale din zona Brașovului, vechi centru istoric si cultural, apreciat pentru contribuții remarcabile în domeniul ingineriei.

Cu deosebita considerație, Mihai Mihăița, Președinte AGIR