Siemens Mobility prezintă primul tramvai autonom din lume

Siemens Mobility präsentiert erste autonom fahrende Straßenbahn der Welt / Siemens Mobility presents world's first autonomous tramSiemens Mobility împreună cu ViP Verkehrsbetrieb Potsdam GmbH vor prezenta proiectul lor de cercetare pe primul tramvai autonom din lume la InnoTrans 2018. Pe o secțiune de șase kilometri a rețelei de tramvai din Potsdam, Germania, Siemens Mobility va arata un tramvai de încercare autonom în trafic real în perioada 18-21 septembrie.

ViP a asigurat un tramvai Siemens Combino pentru proiect. Acest vehicul experimental este echipat cu senzori multipli lidar, radar și cameră care servesc drept “ochi digitali” prin captarea tramvaiului și a mediului său de trafic. În același timp, algoritmii complexi funcționează ca un “creier” prin interpretarea și evaluarea datelor din situația operativă momentană, furnizând o prognoză pentru dezvoltarea ulterioară a situației, declanșând apoi un răspuns adecvat al tramvaiului. Datorită capacității sale de inteligență artificială, tramvaiul răspunde la semnalele din cale ale tramvaiului, se oprește la stațiile de tramvai și reacționează în mod autonom la pericole precum traversarea pietonilor și a altor vehicule. Siemens Mobility este prima companie care lansează un tramvai autonom pentru cercetare și dezvoltare.

“Această premieră mondială demonstrează modul în care modelăm în mod activ mobilitatea viitorului. Tramvaiul nostru autonom poate deja să-și controleze funcțiile esențiale de operare în traficul rutier real în acest stadiu al dezvoltării. Bazându-se pe sistemul de avertizare a coliziunilor “Siemens Tram Assistant” utilizat în, printre altele, tramvaiul nostru Avenio M care operează în Ulm, Germania, am ajuns deja la maturitatea seriei – o etapă importantă pe drumul spre condusul autonom. Prin asigurarea inteligenței trenurilor și a infrastructurii putem garanta disponibilitatea și spori siguranța călătoriilor la nivel local și lung – parcurs”, a declarat Sabrina Soussan, CEO al Siemens Mobility.

Tramvaiele experimentale care sunt folosite pentru a demonstra conducerea autonomă la premiera mondială nu sunt concepute pentru uz comercial. Proiectul actual urmărește identificarea provocărilor tehnologice ale conducerii autonome în condiții reale, apoi dezvoltarea și testarea soluțiilor pentru acestea. Continuarea cooperării este deja discutată cu ViP.

Prelucrare după siemens.com

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj