Aflați fluxul de energie în rețelele feroviare

shift2rail_1Cum putem face rețelele feroviare mai eficiente din punct de vedere energetic? În prezent, măsurătorile de energie sunt efectuate numai la bordul trenurilor și nu sunt utilizate pentru a face rețelele mai eficiente din punct de vedere energetic. Nu există o tehnologie care să evalueze eficiența energetică și fluxul energetic al întregului sistem. Cu toate acestea, un instrument de măsurare a energiei sincronizate ar fi foarte avantajos pentru a lua decizii strategice de gestionare a energiei, pentru a îmbunătăți eficiența energetică și costurile ciclului de viață ale sistemelor feroviare.

De aceea echipele de cercetare Shift2Rail au dezvoltat o soluție pentru măsurarea circulației de energie atât la bord cât și in rețeaua electrică. Fezabilitatea acestui model a fost testată la bordul tramvaielor și la sol într-o stație de tracțiune din Reims. În acest test, tramvaiele și stația au fost dotate cu senzori de curent și de tensiune, senzori GPS, accelerometru, CO2 și de temperatură, care și-au trimis datele într-o bază de date. Intrarea va fi împărtășită cu întregul sistem feroviar printr-o platformă deschisă avansată.

O demonstrație a sistemului inteligent de măsurare a fost prezentată la InnoTrans pentru a permite vizitatorilor să se introducă pe deplin în procesul de contorizare inteligentă. Un tablou de bord a prezentat o analiză a datelor privind energia.

Obiectivul este de a realiza o mapare exactă a modului în care fluxurile de energie din întregul sistem feroviar care să poată lua decizii inteligente de gestionare a energiei și să facă sistemele feroviare mai durabile.

Prelucrare după shift2rail.org

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj