Tren metropolitan și la Brașov

3-cale-ferata-tren-cfr-omPrimăria Braşov a anunţat măsurile pe care le ia în calcul pentru a reduce emisiile de dioxid de azot şi particule în suspensie, multe dintre ele fiind prevăzute în planul de măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii aerului. Conform declaraţiei purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, măsurile incluse în acest plan au fost avizate de Agenţia Pentru Protecţia Mediului Braşov, iar, în ultima şedinţă de plen, au fost aprobate de Consiliul Local Braşov.

„Perioada de implementare a planului este 2018 – 2023. În document sunt incluse 20 de măsuri care vor duce la reducerea emisiilor de dioxid de azot şi particule în suspensie. Unele dintre măsuri sunt deja în implementare”, a explicat sursa citată.

Pe lângă RATBV-ul metropolitan, Primăria Braşov are în plan şi dezvoltarea unor curse pe calea ferată.  Astfel, în planul de îmbunătăţire a calităţii aerului este prevăzută înfiinţarea unor trenuri metropolitane pe mai multe rute, respectiv Triaj Hărman – Gara Braşov – Stupini; Triaj Hărman – Gara Braşov – Bartolomeu – Lustic, Triaj Hărman – Cartier Florilor – Dârste.

 Unele din aceste curse, cum este cazul rutei  Hărman – Gara Braşov – Stupini, ar urma să deservească inclusiv noile zone rezidențiale ale oraşului.

Puteți accesa întregul articol pe pagina web bzb.ro

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj