photo_greva_germaniaCalea ferată germană Deutsche Bahn a declarat sâmbătă că a ajuns la un acord de salarizare cu sindicatul EVG în urma unei întrevederi la începutul acestei săptămâni, a raportat Reuters. Detaliile acordului vor fi anunțate la 09:00 GMT, a declarat Deutsche Bahn.

Novinite.com reamintește că lucrătorii germani de la căile ferate au fost în grevă la nivel național luni. Sindicatul, care reprezintă majoritatea lucrătorilor din industria feroviară și a profesioniștilor, a declarat sâmbătă că grevele de avertizare ar fi inevitabile, creând temeri că, călătoriile de Crăciun ar putea fi întrerupte.

EVG dorește o creștere a salariilor de 7,5% și a făcut, de asemenea, cereri privind programul de lucru și sărbătorile.

Deutsche Bahn a declarat că grevele de avertizare ar afecta considerabil serviciile.

“Trebuie să ne așteptăm la întreruperi chiar și după terminarea avertismentelor”, a afirmat într-o declarație, adăugând că va încerca să minimalizeze problemele.

Compania de stat, aflată în discuție cu sindicatul mai mic al conducătorilor auto GDL, a declarat că a oferit o creștere salarială de 5,1% în două etape și o plată unică de 500 de euro (568,80 dolari). În ansamblu, pachetul este echivalent cu o creștere de 7%, a spus acesta.

Acesta a declarat că decizia EVG de a întrerupe discuțiile a provocat o “escaladare complet inutilă”, ceea ce ar tulbura călătorii în perioada Crăciunului.

Purtătorul de cuvânt al EVG a refuzat să spună dacă o zonă geografică ar fi afectată cel mai mult.

Prelucrare după știrea publicată pe pagina web novinite.com