Tunelul feroviar Turdaş nu poate funcţiona din cauza unei ţevi

tevi_tunel_turdasAsociaţia Pro Infrastructură susţine că lucrările la tunelul feroviar Turdaş, cea mai scumpă şi mai complexă structură din Coridorul Rin-Dunăre, nu pot fi terminate din cauza unei ţevi. Investiţia, în valoare de sute de milioane de lei, este blocată pentru că, de patru ani, nu s-a găsit soluţia potrivită pentru relocarea ţevii.

“Imaginile ataşate arată dovada neputinţei autorităţilor în a construi infrastructură. Tunelul feroviar Turdaş, cea mai scumpă şi mai complexă structură nouă din întreaga reconstrucţie a Coridorului Rin-Dunăre de până acum, nu poate fi terminat din cauza… ţevii pe care o vedeţi. Investiţia, care singură valorează sute de milioane de lei, este blocată pentru că nici statul şi nici proprietarul conductei de gaz nu au fost în stare, în aproape 4 ani, să pună în aplicare soluţia de relocare potrivită”, au transmis, joi seară, reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

Potrivit acestora, “costurile cresc şi trenurile se târăsc pe traseul vechi care a fost deja parţial dezafectat în aşteptarea inaugurării”, iar lucrările pe lotul Vințu-Simeria, din care face parte Tunelul Turdaş, sunt realizate în proporţie de peste 95 la sută.

“Solicităm CFR Infrastructura şi companiei Transgaz… de fapt ce să mai solicităm?! MUTAŢI CONDUCTA AIA!”, au mai transmis reprezentanții Asociaţiei.

Articol de Filip Stan publicat pe pagina web romaniatv.net

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj