Regulamentul privind transportul feroviar al mărfurilor periculoase a fost actualizat

COTIF

Cea mai recentă versiune a Regulamentului privind transportul internațional feroviar de mărfuri periculoase a intrat în vigoare la 1 ianuarie. RID 2019 (limba engleza) înlocuiește ediția din 2017, care poate fi folosită în continuare pe parcursul unei perioade de tranziție care se desfășoară până la 30 iunie.

 RID se aplică transportului feroviar internațional de mărfuri periculoase între 44 de țări din Europa, Asia și Africa de Nord, precum și în statele membre ale UE. RID este armonizat cu Recomandările Națiunilor Unite privind transportul mărfurilor periculoase și există o coordonare strânsă cu reglementările ADR privind transportul rutier și ADN pentru căile navigabile interioare.

Modificările din RID 2019 includ clasificarea, ambalarea și etichetarea articolelor care conțin substanțe periculoase, revizuirea codurilor de clasificare pentru substanțele corozive, noile instrucțiuni de ambalare pentru bateriile cu litiu deteriorate sau defecte și testarea distructivă a buteliilor de gaz.

Prelucrat după railwaygazette

Notă: În perioada 7-11 iulie 2019 va avea loc Conferința Internațională RID 2019. Detalii pe pagina evenimentului.

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj