Arriva-DBOperatorul feroviar german Deutsche Bahn vrea să-și vândă filiala internațională Arriva pentru a acoperi un deficit de finanțare de 4 miliarde de euro (4,6 miliarde de dolari), deși ieșirea UK din Uniunea Europeană face dificilă valorificarea afacerii, a declarat duminică agenției Reuters o sursă apropiată.

Conducerea Deutsche Bahn organizează o întâlnire de criză cu ministrul transporturilor, Andreas Scheuer, pentru a discuta despre situația din cadrul companiei feroviare de stat care a intrat în atacul călătorilor și politicienilor din cauza scăderii regularității.

Cu toate acestea, sursa a spus că au existat diferențe de opinie între politicieni și comisia de supraveghere a companiei cu privire la ideea de a vinde Arriva și nu se așteaptă decizii marți.

Deutsche Bahn a refuzat să comenteze.

Oficialii guvernamentali care sunt membri ai consiliului de conducere Deutsche Bahn au exprimat în repetate rânduri scepticismul cu privire la planurile de privatizare a Arriva și a ramurii sale de logistică Schenker.

Ziarul Handelsblatt, care a raportat pentru prima dată planul, a declarat că o vânzare completă a Arriva s-ar putea ridica între 4 miliarde și 4,5 miliarde de euro.

Sursa Reuters a spus că Arriva, cu sediul în Marea Britanie, care își desfășoară cea mai mare parte a afacerilor de acolo, a fost greu de evaluat din cauza planului țării de a părăsi UE la sfârșitul lunii martie.

Prelucrat după uk.reuters.com