Cea mai mare linie de transport feroviar regional din Europa va fi operațională anul acesta

Leman-Express-tren_Leman-ExpressCăile Ferate Elvețiene (SBB) anunță pentru 15 decembrie 2019 punerea in funcțiune a celei mai mari rețele de transport feroviar regional din Europa, linia Lemán Express. Proiectul presupune o schimbare profunda a mobilității in regiunea vorbitoare de limba franceza a Elveției.

Lemán Express va revoluționa ideea de mobilitate, îmbunătățind substanțial calitatea transportului public si facilitând transferul către un mod de deplasare mai ecologic.

Astfel, începând cu jumătatea lunii decembrie 2019, serviciile Regio Express care fac legătura intre Vevey si Geneva vor fi extinse pana la Annemasse si Saint Maurice.

Lemán Express va asigura apoi o conexiune directa cu rețeaua din cantonul Vaud, iar via Lausanne va asigura acces rapid către întreaga rețea de transport feroviar din Elveția.

CEVA-Leman_carte_reseau_rer_franco_suissegareFinalizarea liniei CEVA (Cornavin-Eaux Vives-Annemasse), programata tot către sfârșitul lui 2019, va facilita utilizarea liniei Lemán Express ca si conexiune între orașele Ain si Haute-Savoie, din regiunea Auvergne-Rhône-Alpes, situata in sud-estul Franței. Vor fi astfel deservite 45 de gări pe o lungime de rețea transfrontaliera de 230 kilometri. Se estimează ca numărul total de pasageri ce vor utiliza zilnic aceasta conexiune va fi de 50.000.

Cele doua linii Lemán Express si CEVA vor deservi o regiune cu peste 1 milion de locuitori. Proiectele au fost susținute de către Confederația Elvețiană, cantoanele Geneva si Vaud, de către regiunea franceza Auvergne-Rhône-Alpes, dar si către Căile Ferate Elvețiene (SBB) si Căile Ferate Franceze (SNCF).

Întregul proiect se ridica la costuri de 1,8 miliarde de euro.

Sursa clubferoviar.ro

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj