Kosovo_contrac_italiaCompania feroviară din Kosova INFRAKOS a semnat un acord de 210 de milioane de euro cu compania italiană Generale Construzioni Ferroviarie (GCF) pentru reconstrucția liniei ferate Fushe Kosova-Hani i Elezit care duce la granița macedoneană, a anunțat guvernul la 6 septembrie.

Linia de cale ferată face parte din Coridorul 10, care se îndreaptă de la granița dintre Kosovo și Serbia până la granița dintre Kosovo și Macedonia. Coridorul feroviar 10 leagă linia de cale ferată existentă, cu o lungime totală de 252 km, pornind de la Kraljevo, Serbia până la municipiul Gjorce Petrov din Macedonia, prin Pristina, Kosovo.

148 km de linie feroviară traversează Kosovo, pornind de la Leshak la granița cu Serbia și terminând la Hani i Elezit la granița cu Macedonia.

Lucrările de reabilitare vor dura 24 de luni și ar trebui să se încheie în 2021, a afirmat guvernul în declarație.

Fondurile sunt furnizate de guvern printr-un împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și parțial din fondurile IPA ale UE.

Coordonatorul executiv al Căilor Ferate din Kosovo, Agron Thaci, a declarat că acest proiect va avea un impact pozitiv nu numai asupra economiei țării, ci și asupra regiunii și după aceasta.

Sursa intellinews.com