Spania_OGIAdif, Azvi și Tria au obținut acreditarea Agenției Naționale pentru Securitatea Feroviară (AESF) pentru punerea în funcțiune a sistemului osiilor cu ecartament variabil pentru vagoanee de marfă (OGI), pe care le-au dezvoltat în comun.

Acreditarea acestui sistem automat de schimbare a ecartamentului reprezintă o piatră de hotar reală în domeniul inovării în domeniul căilor ferate, deoarece rezolvă problema existenței unor rețele cu ecartament diferit, ceea ce afectează în mod semnificativ traficul de mărfuri.

Un tren de marfă cu vagoane echipate cu această osie cu ecartament variabil poate pe diferite ecartamente de cale, deoarece osia își schimbă automat ecartamentul, astfel se elimină punctele de transfer a încărcăturii vagoanelori, timpii de călătorie se reduc și se reduc costurile.

În urma testelor de laborator și a testelor pe șină, se elaborează cea de-a treia și ultima fază de încercări, trenurile acoperind 150.000 km ca trenuri comerciale pe șinele ambelor ecartamente (larg și standard) și cu sarcină maximă și viteză maximă permise.

Odată cu aprobarea noii specificații tehnice de interoperabilitate (STI) a vagoanelor, prevăzută în iunie 2019, sistemul de osii cu ecartament variabil pentru mărfuri va fi autorizat în întreaga Europă ca element constitutiv de interoperabilitate.

Aici puteți viziona un film cu această realizare tehnică pe youtube

Prelucrare și foto după spanishrailwaynews