PKP Intercity selectează Stadler pentru furnizarea de rame electrice

tren_pkpPolonia: PKP Intercity a selectat firma Stadler ca ofertant preferat pentru un contract de furnizare a 12 rame electrice (EMU) tip Flirt cu o viteză maximă de 160 km/h și care să le asigure mentenața timp de 15 ani. Închierea oficială a contractului anunțată pe 11 iulie, este supusă perioadei normale de reglementare de 10 zile.

EMU-urile sunt destinate utilizării pe rutele Szczecin – Lublin, Szczecin – Cracovia și Cracovia – Lublin, creând un parc uniform cu unitățile Flirt 20 care au fost introduse în serviciul PKP Intercity din decembrie 2015. Acestea vor fi echipate cu ETCS și vor avea cel puțin 294 locuri de clasa a doua și 60 de locuri de clasa întâi, prize de curent, wi-fi, ascensoare pentru persoane în scaune cu rotile, spații pentru biciclete și facilități de catering.

Un consorțiu format din Pesa Bydgoszcz și ZNTK Mińsk Mazowiecki au făcut de asemenea licitație pentru contract, însă PKP Intercity a spus că oferta lui Stadler de 1,15 miliarde de zloți era singura din bugetul alocat de 1,025 miliarde de zloți.

Primele două EUM urmează să fie livrate în termen de 18 luni de la semnarea contractului și ar trebui să opereze cel puțin 250 000 km înainte ca restul parcului să fie livrat.

Prelucrare și foto după railwaygazette

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj