DB serv_calat_pe_linia_marfaGERMANIA: Serviciile de transport de călători au fost reintroduse pe traseul Bad Bentheim-Neuenhaus de 28 km din Niedersachsen, pe 6 iulie, ca urmare a unui proiect de 21 de milioane de euro pentru modernizarea liniei de transport a Bentheimer Eisenbahn.

Serviciile de transport de călători ale liniei au fost înlocuite cu autobuze în anul 1964, dar în 2015 Landul Niedersachsen și autoritățile locale din Bentheim, Nordhorn și Neuenhaus au convenit să finanțeze modernizarea infrastructurii pentru a permite trenurilor de călători să fie restabilite.

Serviciul RB56 Regiopa Express este operat de Bentheimer Eisenbahn, în baza unui contract de trei ani, acordat de LNVG. La începutul anului 2017, operatorul a acordat în mod direct companiei Alstom un contract pentru furnizarea a cinci automotoare diesel Coradia Lint 41 pentru acest traseu, după ce un studiu de piață a concluzionat că Alstom era singurul furnizor care ar fi capabil să livreze vehicule la un interval scurt de timp, care respectă cerințele privind accesibilitatea Landului.

Serviciile la intervale de o oră se operează de la Quendorf, Nordhorn-Blanke, Nordhorn și Neuenhaus Süd. Durata călătoriei este de 32 de minute, în comparație cu 48 de minute cu autobuzul. La Bad Bentheim, călători pot face schimb cu serviciul Hengelo – Bielefeld RB61 operat de Keolis sub brandul Eurobahn.

Prelucrare și foto după railwaygazette