Alstom_EMU_Coradia_PolivalentFRANȚA: Alstom va furniza regiunii Auvergne-Rhône-Alpes alte 10 rame electrice (EMU) multi-sistem Coradia Polyvalent cu patru vagoane pentru 70 de milioane EUR).

Regiunea a comandat anterior 17 unități similare, care sunt programate să intre în serviciu pe ruta transfrontalieră Léman Express către Elveția la mijlocul lunii decembrie 2019. Cel mai recent lot este programat să fie livrat între decembrie 2020 și mai 2021. Acestea vor funcționa mai ales în nord-estul regiunii, creând un parc omogen.

Ramele electrice vor avea un interior „în stil suburban”, cu 204 locuri, lumini de citire individuale și prize de alimentare, wi-fi, aer condiționat, care folosește măsurători de CO2 pentru a se adapta la numărul de pasageri, zone pentru biciclete, ferestre mari, CCTV și poda coborâtă pentru acces facil.

„Aceste noi trenuri cu un nivel ridicat de confort, în conformitate cu cele mai noi standarde și cerințe de accesibilitate pentru persoanele cu mobilitate redusă, vor încorpora cele mai noi tehnologii în ceea ce privește informațiile și conectivitatea”, a declarat Jean-Baptiste Eyméoud, președintele Alstom Franța, când comanda a fost anunțată pe 30 iulie.

Prelucrare și foto după railwaygazette