ungaria_electrificareElectrificarea liniilor feroviare din Ungaria a ajuns la 41% din total în 2019, în mare parte datorită Vasútvill Kft., relatează site-ul de știri origo.hu.

Compania, în vârstă de 70 de ani, a fost implicată practic în toate proiectele majore de electrificare a căilor ferate în Ungaria în ultimele șapte decenii și astfel a realizat peste 3.000 de km de linie aeriană de contact pentru rețeaua de căi ferate din Ungaria.

Veniturile companiei au depășit anul trecut 16 miliarde HUF și, ca urmare a avansurilor tehnologice și a achizițiilor de active din ultimii ani, capacitatea sa tehnică îi permite să reconstruiască sau să construiască până la 200 km de linie aeriană de contact din resursele proprii.

“Procentul liniilor feroviare electrificate este încă semnificativ sub media Uniunii Europene de 53,7%, dar investițiile realizate în ultimii ani ne aduc pas cu pas pentru a finaliza electrificarea tuturor căilor ferate maghiare cu trafic mare sau conectat internațional”, a spus Zsolt Homlok , proprietar majoritar al Vasútvill Kft.

Prelucrare după bbj.hu