Alstom ar putea da 7 miliarde dolari pe o divizie a Bombardier

CoradiaStream-AlstomBoardul producătorului francez de trenuri Alstom s-a întâlnit miercuri seara pentru a decide o posibilă ofertă pentru preluarea afacerii feroviare a grupului canadian Bombardier, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

 Postul francez de televiziune BFM anunţase anterior că Alstom, producătorul trenurilor de mare viteză TGV, va face o ofertă fermă pentru divizia Bombardier, care este evaluată la aproape şapte miliarde de dolari. Reprezentanţii Alstom şi Bombardier nu au dorit să comenteze informaţia.

Citând surse apropiate de companie, BFM a informat că cei doi giganţi din sectorul transportului feroviar discută de câteva luni un acord, iar recent Alstom a făcut o ofertă non-angajantă care evaluează afacerea la şapte miliarde de dolari.

O nouă ofertă va fi angajantă şi va valora mai puţin decât prima, susţine BFM, scrie Agerpres.

Postul francez de televiziune a precizat că Alstom va finaliza oferta după ce Bombardier îşi va prezenta joi rezultatele financiare. Analiştii susţin că o eventuală preluare a afacerilor feroviare ale Bombardier de către Alstom ar reprezenta ultima încercare a unuia dintre cei mai mari producători mondiali de trenuri de a contracara competiţia în creştere venită din China.

În anul 2017, Bombardier a purtat discuţii vizând combinarea operaţiunilor sale în domeniul trenurilor cu rivalul german Siemens AG, însă la final grupul german a optat pentru o tranzacție cu rivalul francez Alstom. Însă, în luna februarie 2019, Uniunea Europeană a blocat fuziunea Alstom-Siemens, care ar fi dat naştere unui campion european, în pofida avertismentelor cu privire la ameninţarea concurenţei chineze.

În 2018, compania canadiană a generat vânzări în valoare de opt miliarde de euro pe piaţa echipamentelor de transport feroviar, în timp ce Alstom a ajuns la o cifră de afaceri de 8,1 miliarde euro în ultimul exerciţiu financiar. Alstom şi Siemens au o prezenţă importantă şi pe piaţa din România.

Sursa focus-energetic

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj