uic_head_officeUniunea Internațională a Căilor Ferate – UIC a format un grup de lucru Covid-19 care va colabora cu secția feroviară și organizațiile externe pentru a disemina cele mai bune practici privind limitarea și gestionarea focarului bolii, luând în considerare probleme specifice căilor ferate și asigurarea armonizării în calea ferată comunitară.
UIC a declarat că experiența sa de cooperare tehnică la nivel global a făcut-o bine plasată ca să reunească rețele de experți pentru schimbul de bune practici.

Grupul de lucru a ținut prima întâlnire prin videoconferință pe 5 martie. Obiectivele sale includ monitorizarea evoluțiilor legate de coronavirus; lucrul în coordonare cu alte organizații internaționale și cu autoritățile de sănătate publică; schimbul și comunicarea practicilor și soluțiilor actuale; și emiterea „măsurilor potențiale” ale UIC pentru operatorii feroviari și managerii de infrastructură care ar putea fi implementate în funcție de nivelul de risc.

Tintele includ campanii de informare și informarea călătorilor; măsuri pentru personal; continuitatea exploatării feroviare și a afacerii; și canale de comunicare între diferite părți interesate (sectorul feroviar, autoritățile naționale și internaționale, organizații).
Următoarea întâlnire a grupului de lucru va avea loc pe 17 martie.

Prelucrare și foto după Railway Gazette