mtrcorpcleaningrobot1MTR Corp din Hong Kong a implementat un robot automat de vaporizat peroxid de hidrogen pentru a efectua curățarea profundă și decontaminarea trenurilor și stațiilor sale.

Robotul VHP este rezultatul unui proiect comun între MTR Corp și compania de biotehnologie Avalon Biomedical. MTR Corp, Avalon Biomedical (Management) Limited și Universitatea Politehnică din Hong Kong lucrează împreună la proiecte de cercetare și dezvoltare.

mtrcorpcleaningrobot3Robotul pulverizează automat soluția de peroxid de hidrogen atomizată la o anumită concentrație, asigurând ca dezinfectanții să pătrundă în micile goluri dificil de atins în timpul lucrărilor normale de curățare.

Operatorul poate seta robotul să funcționeze automat prin presetarea planului de podea al zonei desemnate sau poate utiliza un dispozitiv mobil pentru a controla robotul de la 20 m distanță. Durează aproximativ 4 ore pentru a curăța un tren cu opt vagoane în regim automat.

Dacă există o situație specială de curățare, cum ar fi voma unui călător într-un tren, personalul MTR poate implementa Robotul VHP pentru a efectua curățarea profundă cu apă de albire diluată. De asemenea, robotul a fost expediat pentru a dezinfecta zona din spatele depoului din stația Mong Kok East, incluzând camerele de schimb, toaletele și camera de servire a mesei, precum și ascensoarele pentru călători, după ce un membru al personalului a fost diagnosticat cu Covid-19.

Colaborarea dintre MTR și Avalon include, de asemenea, introducerea unei instalații dedicate de fabricație care poate produce măști chirurgicale de față capabile să blocheze particulele de PM2,5 folosind tehnologia cu nanofibre dezvoltată de Universitatea Politehnică din Hong Kong.

Echipamentul a fost livrat la MTR și este în curs de amenajare o sală de producție curată. Producția este de așteptat să înceapă în a doua jumătate a acestui an cel mai devreme, producția respectând rata de consum zilnic a personalului MTR.MTR și Avalon testează, de asemenea, utilizarea tehnologiei de filtrare nano-aer pentru a îmbunătăți și mai mult calitatea aerului din stații.

Directorul de operații Dr Tony Lee prezintă unitatea de fabricare a măștilor de față ale MTR Corp.„Înțelegem pe deplin preocupările pasagerilor noștri cu privire la igiena în mediul lor de călătorie, în special pe fondul focarului actual Covid-19”, a declarat directorul de operațiuni al MTR Corp, Tony Lee, pe 11 martie.„În timp ce MTR a consolidat în mod cuprinzător lucrările de curățare și dezinfectare în rețeaua feroviară, am continuat, de asemenea, să explorăm în mod activ îmbunătățiri fezabile. Ne propunem să implementăm un număr de 20 de roboți VHP pentru curățarea trenului în depouri și sperăm că acest lucru va ajuta la asigurarea confortului călătoriilor, oferind o protecție sanitară tot mai mare atât colegilor, cât și clienților noștri.”

Prelucrare și foto după Railway Gazette