Matterhorn Gotthard Bahn comandă rame electrice cu cremalieră

mgbahnorion3dansichtELVETIA: Matterhorn Gotthard Bahn a atribuit firmei Stadler un contract de 148 ,5 mil SFr pentru furnizarea a 12 rame electrice pentru ecartament metric care vor înlocui vehiculele de pe serviciile sale regionale.

Prima dintre ramele electrice este programată să fie livrată pentru testare la jumătatea anului 2022, toate cele 12 vor fi în funcțiune începând cu modificarea orarului din decembrie 2023.

Ramele elctrice alimentate la 11 kV 16,7 Hz, vor fi marcate Optimaler Regionalzug Im Oeffentlichen Nahverkehr (tren regional confortabil pentru transportul public), sau Orion. Aceasta urmează tema astronomiei adoptată de MGBahn de la compania mamă BVZ Holding, care a cumpărat anterior Komet (Komfortabler Meterspur-Triebzug, căi ferate cu confortabile metrice), rame electrice pentru MGBahn și a comandat anul trecut unități Polaris (POpular LAndscape Railway In Switzerland) pentru calea ferata de pe muntele Gornergrat.

Ramele electrice Orion vor putea opera pe întreaga rețea MGBahn între Zermatt și Disentis, inclusiv pe gradientul de 18% dintre Göschenen și Andermatt. Până la trei unități vor putea opera în comandă multiplă.

MGBahn a spus că vehiculele vor fi concepute pentru a fi utile și călătorilor utilizatori de scaune cu rotile, scaune împingătoare și persoane în vârstă, care să includă intrări cu podea joasă, cu intrare și ieșire la nivel cu peronul. Fiecare vagon va avea un compartiment multifuncțional pentru depozitarea bagajelor și a echipamentului sportiv. Va fi instalat Wi-fi.

Ramele electrice vor folosi materiale ușoare, componente de acționare eficiente din punct de vedere energetic și transformatoare fără ulei și vor avea un mod de a reduce consumul de energie.

Contractul semnat pe 10 martie este primul dintre cele două care urmează să fie plasat în cadrul unui plan 300 mil SFr pentru modernizarea globală a parculuii MGB până în 2030. Se preconizează că o comandă pentru alte 15 unități să urmeze până în 2028.

„Fiind principalul producător mondial de vehicule feroviare cu cremalieră, suntem mândri de a putea produce materialul rulant pentru ruta solicitantă a MGBahn”, a declarat Peter Spuhler, președintele Stadler.

Prelucrare și foto după Railway GazettePuteți urmări aici o scurta prezentare video

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj