transitioSUEDIA: AB Transitio a anunțat intenția de a achiziționa 30 de rame electrice de la CAF pentru serviciile regionale din sudul Suediei, cu o opțiune pentru alte 34 de rame.

Ramele sunt comandate în cadrul unui contract existent; din anul 2014  când AB Transitio a preselecționat Bombardier, CAF și Stadler pentru acorduri-cadru de șapte ani pentru furnizarea trenurilor regionale, cu comenzi ferme să fie apelate după caz, pentru a răspunde cererii.

Comanda inițială evaluată la 6,5 miliarde SKr, se preconizează că va fi finalizată până la sfârșitul lunii martie, după expirarea perioadei de reglementare declanșată prin publicarea unui aviz ex ante voluntar al transparenței pe OJEU la 18 martie. Livrările vor începe de la sfârșitul anului 2022.

Unitățile Civic Nordic vor fi o variantă de iarnă a platformei standard de vehicule Civity CAF, proiectată pentru funcționarea la temperaturi cuprinse între -40ºC și + 40ºC. Primele 30 de rame sunt așteptate să fie utilizate de către autoritățile regionale de transport din Jönköping, Kalmar, Kronoberg și Blekinge.

Prelucrare și foto după Railway Gazette