Calea ferată Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă va fi gata la sfârșitul lunii august.

gara_otopeniMinistrul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian, Bode, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, consilierul onorific al premierului Ludovic Orban Gheorghe Popescu, directorul general al CFR SA, Ioan Pintea și directorul general al Companiei Naționale Aeroporturi București, Florin Dimitrescu au inspectat șantierul căii ferate care leagă Gara de Nord de Aeroportul Henri Coandă.

Oficialii guvernametali au garantat că linia de cale ferată Gara de Nord Aeroportul Henri Coandă va fi gata în data de 26 August. “Am deblocat lucrările în totalitate, există un litigiu cu cei de la Vienna House Easy Airport Bucharest. Am pus la punct acest conflict și am semnat un protocol prin care am garantat oficialilor Vienna House Easy Airport Bucharest că linia de cale ferată nu afectează stabilitatea și liniștea. Oficialii Vienna House Easy Airport Bucharest ne-au asigurat că retrag plangerea, aproximativ 2/3 din lucrare este finalizată. Un bilet ar putea costa aproximativ 7,5 lei.

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe a declarat că linia de tren va putea fi folosită ulterior desfăşurării EURO 2020 de către persoanele care locuiesc în localitățile din Nordul Capitalei şi care vor avea posibilitatea să ajungă în Capitală cu trenul în doar 10 minute.

“Azi am efectuat împreună cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi cu Gică Popescu o vizită la Aeroportul Aurel Vlaicu şi la linia de cale ferată care va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni. La Băneasa totul este în ordine, se lucrează, dar impresionantă este calea ferată. Mai mult decât prilejul unei foarte bune organizări, mă impresionează utilitatea ei generală ulterioară. Pentru că în sfârșit investiția asta va aduce Bucureștiul în secolul XXI. Să legi aeroportul de gară este, din punctul meu de vedere, un semn de normalitate socială europeană, atât de utilă, de necesară. La sfârșitul lunii august ar urma să fie finalizată, pe 26 august mai exact”, a declarat Stroe, pentru Agerpres.

Bucureștiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală pe Arena Naţională. Dacă se califică în urma barajului de Liga Națiunilor, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

Lucrările la calea ferată de Otopeni au început în septembrie anul trecut și sunt executate de o asociere româno-germană formată din companiile SC Arcada Company SA, SC ISPCF SA, DB Engineering & Consulting GMBH. Valoarea contractului este de 398,16 milioane lei, fără TVA.

Potrivit reprezentanților CFR SA, la finalizarea lucrărilor, în condițiile în care nu se va face nicio oprire, cei circa 20 de kilometri dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni vor putea fi parcurși în 22 de minute.

Sursa: puterea.ro si g4media.ro

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj