vossloh-modular-loco-lineupGERMANIA: Vossloh AG a finalizat vânzarea unității sale de afaceri cu locomotive către CRRC Zhuzhou Locomotive China la 29 mai, tranzacția urmând să intre în vigoare începând cu 31 mai.

Aceasta urmează finalizării aprobărilor de reglementare în Germania și din străinătate în luna aprilie. În urma deciziei sale strategice de a se concentra pe infrastructura feroviară, Vossloh a vândut unitatea de afaceri cu vehicule feroviare cu sediul în Valencia către Stadler în 2015, iar compania de sisteme electrice cu sediul în Düsseldorf, anterior cunoscută sub numele de Vossloh Kiepe, a fost vândută companiei Knorr-Bremse în 2017.

„Vânzarea activității noastre cu locomotive cu sediul în Kiel este o etapă extrem de importantă în dezvoltarea strategică a Vossloh”, a spus Oliver Schuster, CEO-ul Vossloh. „Acesta marchează sfârșitul unei realinieri fundamentale a companiei noastre de-a lungul mai multor ani. De acum înainte, Vossloh se va concentra în totalitate pe produsele și serviciile de infrastructură feroviară. “Schuster a declarat că este „încântat că în CRRC ZELC am găsit un cumpărător puternic, de încredere și, mai ales, pe termen lung pentru fosta noastră unitate de locomotive. Suntem convinși că perspectivele viitoare ale locomotivelor se vor îmbunătăți semnificativ, cu CRRC ZELC ca nou proprietar.”

Prelucrare și foto după Railway Gazette