RNEAvând în vedere Acordul Verde European și obiectivul Comisiei de a atinge neutralitatea climatică până în 2050, transportul feroviar european joacă un rol important. Coridoarele de marfă feroviară sunt coloana vertebrală a mișcării durabile a mărfurilor în Europa și sunt, de asemenea, fundamentale pentru o economie europeană conectată.

După zece ani de implementare, sectorul salută oportunitatea de a-și împărtăși experiențele cu privire la Regulamentul 913/2010 al coridoarelor de transport feroviar și de a participa la procesul de revizuire.

În acest document de poziție comună, CER (Comunitatea companiilor europene de căi ferate și infrastructură) și EIM (Asocierea managerilor europeni de infrastructură feroviară) ar dori să propună posibile soluții și recomandări pentru evaluarea și revizuirea Comisiei Europene. Aceste soluții și recomandări vizează crearea de servicii de calitate unificate pentru clienți și stimularea competitivității feroviare a mărfurilor.

Documentul de poziție comună abordează următoarele aspecte esențiale:

  • Managementul capacității de transport
  • Planificarea investițiilor, ERTMS, coordonarea temporară, restricții de capacitate (TCR) și indicatorii de performanțăm (KPI).
  • Gestionarea traficului
  • Guvernarea coridoarelor de marfă feroviară (RFC)

Documentul de poziție comună, CER și EIM, în limba engleză, poate fi consultat aici