uwcwagonsPrima întâlnire formală a Grupului de experți al Comisiei Economice a ONU pentru Europa privind stabilirea unui sistem comun unic de marcare permanent pentru materialul rulant a avut loc la Geneva în luna septembrie. Aceasta a marcat începutul unui program de doi ani pentru a formula un set de reguli practice pentru introducerea identificatorilor din 16 cifre în cadrul Sistemului unic de identificare a vehiculelor feroviare.

Acestea vor fi emise de un registru internațional din Luxemburg după intrarea în vigoare a Protocolului feroviar luxemburghez la Convenția Cape Town privind interesele internaționale în echipamente mobile.

URVIS este menit să sporească securitatea finanțatorilor de material rulant și, deși utilizarea acestuia va fi voluntară, poate fi solicitată de creditori în viitor. URVIS nu va înlocui numerele de circulație existente ale vehiculelor, care sunt specifice cerințelor naționale sau regionale.

Participanții la reuniune au inclus reprezentanți ai guvernelor Albaniei, Croației, Finlandei, Franței, Italiei, României și Rusiei și ai Uniunii Africane, Organizației Interguvernamentale pentru Transporturi Feroviare Internaționale, Institutului Internațional pentru Unificarea Dreptului Privat Agenția UE pentru Căi Ferate. Participanții neguvernamentali au fost Comunitatea companiilor europene de căi ferate și infrastructură (CER), Grupul de lucru feroviar și Uniunea Internațională a Vagoanelor. Au fost de asemenea reprezentate Hupac Intermodal, NefteTransService, Oxera Consulting și Ulusoy Railway Systems.

Prelucrare și foto după Railway Gazette