plpkpicrestaurantcartablesPOLONIA: PKP Intercity a primit 10 vagoane restaurant care au fost renovate și modernizate la uzina H Cegielski FPS din Poznań. Parte dintr-un program de reparații majore la mijlocul duratei de viață, care a inclus și modernizarea vagoanelor cu compartimente de tip 145Ab, lucrările au fost întreprinse în cadrul unui contract de 61,3mil złoty atribuit în 2019. Reparatorull va fi, de asemenea, responsabil pentru întreținerea vehiculelor pentru următoarele 18 luni.

Vagoanele restaurant de 160 km/h au fost echipate cu aer condiționat și Wi-Fi gratuit, precum și amplificatoare de semnal pentru a îmbunătăți recepția telefonului mobil. Fiecare vagon oferă 12 mese și 36 de locuri, împreună cu suporturi pentru bagaje și suporturi de suspendare a hainelor. Semnalizarea Braille este furnizată pentru a ajuta călătorii cu deficiențe de vedere.

plpkpicrestaurantcarcounter„Suplimentarea materialului nostru rulant cu 10 vagoane restaurant moderne ne va permite să oferim servicii gastronomice de înaltă calitate”, a declarat Adam Laskowski, membru al consiliului de administrație PKP Intercity responsabil cu investițiile. „Acordăm o mare importanță asigurării faptului că în trenurile noastre călătoria este sigură și confortabilă.”

 „În ciuda dificultăților cauzate de pandemie, am reușit să finalizăm contractul înainte de data convenită”, a adăugat Małgorzata Rogalewicz, președinte în exercițiu al consiliului de administrație H Cegielski FPS. „Sunt convins că vehiculele modernizate, care oferă multe facilități moderne și confortabile, vor servi bine PKP Intercity.”

plpkpicrestaurantcarexteriorRemodelarea mașinii restaurantului urmează modernizării a 90 de vagoane cu compartimente de clasa a II-a tip 11A, care au fost echipate cu aer condiționat, scaune noi, prize electrice și un sistem electronic de informare a călătorilor, fiind redenumite ca tip 174A. Acea lucrare a fost finalizată la sfârșitul anului 2019, cu cinci luni înainte de termen.

H Cegielski construiește în prezent 81 de vagoane noi pentru PKP Intercity la un cost de 700 mil złoty, primul urmând să fie livrat în anul 2021. Aceste vehicule cu aer condiționat vor fi, de asemenea, echipate cu prize electrice și Wi-Fi.

Prelucrare și foto după Railway Gazette