conf-infrastructura2021_red1În data de 23 martie 2021 Club Feroviar și Asociația Industriei Feroviare din România organizează, online, evenimentul Zilele Feroviare – Infrastructura. Administratorii de infrastructură feroviară națională și operatorii de transport feroviar din țările Europei Centrale și de Est vor prezenta, cu ocazia ediției a XV-a a Conferințelor Club Feroviar, pentru participanții prezenți proiectele feroviare menite să formeze un spațiu de transport feroviar mai bine conectat și integrat în statele ECE.

Principalele teme care se vor prezenta și analiza:

  1. INVESTIȚIILE FEROVIARE DIN ROMÂNIA ÎN CONTEXTUL ÎN CARE UE ÎȘI AXEAZĂ POLITICILE CĂTRE UN TRANSPORT DURABIL, CU ACCENT PE CALEA FERATĂ
  2. INFRASTRUCTURA FEROVIARĂ, COLOANA VERTEBRALĂ A TRANSPORTULUI FEROVIAR DIN ROMÂNIA
  3. DEZVOLTAREA UNUI SISTEM DE TRANSPORT DURABIL ÎN REGIUNEA BUCUREȘTI

Proiectele de construcție sau modernizare a infrastructurii feroviare au fost abundente în anii trecuți.

Țări precum România, Ungaria, Polonia, Serbia, Cehia – reamintim doar câteva din Europa Centrală și de Est – au derulat ample proiecte în acest sens, au semnat contracte cu valori semnificative. Comisia Europeana, la rândul său, a semnat co-finanţarea pentru majoritatea acestor proiecte.

Conferința de Infrastructură aduce la un loc atât administratori de infrastructură feroviară, cât și companii care execută construcția sau modernizarea infrastructurii feroviare.

Cei interesași să participe la eveniment se pot înscrie pe pagina evenimentului, unde pot vedea și mai multe amănunte privind evenimentul.