sncf_reseauxCa parte a cererii de proiecte CEF – Transport – Blending facility, Comisia Europeană a selectat un proiect condus de SNCF Réseau în beneficiul clienților săi și îi acordă peste 31 de milioane EURO subvenții. Acest sprijin va fi însoțit și de finanțarea datoriei de la Caisse des Dépôts într-o sumă echivalentă cu subvenția. Acest proiect a fost selectat deoarece el contribuie la consolidarea regularității trenurilor, a siguranței acestora, a frecvenței acestora și, după caz, la capacitatea lor de a trece frontierele în Europa. Comisia Europeană s-a bazat pe expertiza recunoscută a Caisse des Dépôts, partenerul său de implementare în desfășurarea acestui apel european pentru proiecte.

SNCF Réseau a obținut pentru clienții săi și partenerii lor o subvenție de 31 de milioane de EURO de la Comisia Europeană prin intermediul agenției sale executive pentru inovare și rețele (INEA). Această subvenție va finanța instalarea sistemului european de gestionare a traficului feroviar (ERTMS) la bordul a 252 de vehicule (trenuri de călători și locomotive de marfă). Majoritatea acestor trenuri vor circula, cel puțin parțial, pe rețeaua feroviară franceză.

ERTMS este un sistem de gestionare a traficului armonizat care, atunci când va fi implementat pe deplin în întreaga Uniune Europeană, va permite un transport feroviar transfrontalier fără probleme. El va permite, de asemenea, câștiguri în regularitate, capacitate și siguranță.

Prelucrare după SNCF Reseaux