Radarul care pătrunde la sol aduce un salt tehnologic în inspecția căii ferate

Plasser-Theurer-ground_control_renderingÎn timp ce radarul de penetrare a solului (GPR) a fost folosit în trecut pentru inspecția preventivă a patului de cale și a structurii, progresele tehnologice deschid noi posibilități de utilizare a tehnologiei radar în întreținerea căilor cu Plasser & Theurer încorporând acum GPR în mașinile de întreținere a căii.

Având în vedere avantajele oferite de GPR, Plasser & Theurer spune că următorul pas logic este combinarea acestuia cu alte sisteme de măsurare, așa cum a demonstrat testarea cu vehiculul purtător EM100VT. O singură cursă de măsurare nu numai că oferă date geometrice ale căii exterioare, ci permite și o perspectivă detaliată a „valorilor sale interioare”.

GPR poate fi utilizat pentru inspecții preventive, este un supliment util pentru mașinile de întreținere a căii și este utilizat pentru documentarea lucrărilor de reînnoire a căii, cum ar fi instalarea unui strat protector de formare. În plus, datele GPR ajută la planificarea mașinilor de curățat balast și de reînnoire a căilor ferate.

Plasser & Theurer spune că există un mare potențial în încorporarea GPR în mașinile de întreținere a șinelor, motiv pentru care a inițiat un parteneriat tehnologic cu Ground Control, un lider tehnologic în domeniul GPR în întreținerea șinelor.

Prelucrare și foto după railjournal.com

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj