alstom_Hynamix_hidrogenAlstom și Hynamics, filiala cu hidrogen a Grupului EDF, au semnat pe 18 noiembrie un acord de parteneriat pentru a optimiza alimentarea cu hidrogen a trenurilor de călători. Această colaborare va accelera dezvoltarea trenurilor cu hidrogen și va reduce timpul necesar realimentării acestora.

Echipele Alstom și Hynamics desfășoară deja lucrări comune de modelare, calcul și simulare. Această lucrare, care mobilizează în special abilitățile și resursele „EDF Lab”, va fi apoi testată din 2022 pe platforma de testare a electrolizoarelor la „EDF Lab Les Renardières”, unul dintre cele trei centre de cercetare și dezvoltare ale Électricité de France situat în Écuelles (Seine). -et-Marne). O stație de producere a hidrogenului, un compresor de până la 450 de bari și mai multe module de depozitare vor fi mobilizate pentru a recrea circuitele de umplere la dimensiune reală și pentru a evalua comportamentul echipamentului în condiții optime de observare.

În ultimă instanță, se urmărește definirea unui standard internațional de realimentare care să permită limitarea imobilizării trenurilor alimentate cu hidrogen în timpul realimentării, ceea ce reprezintă o problemă majoră atât pentru companiile feroviare, cât și pentru călători, cu respectarea reglementărilor și regulilor de siguranță în vigoare. .

„Acest parteneriat ne va permite să optimizăm infrastructura de distribuție a hidrogenului și materialul rulant pus la dispoziția operatorilor. Acesta este un proiect care prezintă multe oportunități pentru decarbonizarea transportului și dezvoltarea mobilității durabile”, au subliniat cele două grupuri.

Prelucrare și foto după ALSTOM