Ruta tramvai-tren Hódmezővásárhely-Szeged devine complet operabilă

tramvai-tren Szeged-Mult așteptatul tramvai-tren Hódmezővásárhely-Szeged, primul astfel de serviciu de vehicule din Ungaria, va începe să funcționeze regulat în zorii zilei de 29 noiembrie. Călătorii vor putea călători gratuit între cele două orașe până la jumătatea lui aprilie 2022, a anunțat János Lázár, comisarul guvernamental pentru Agenția Națională de Dezvoltare.

Primul tramvai-tren va pleca pe 29 noiembrie de la Hódmezővásárhely la 3:31 și se va întoarce din Szeged la 4:38. Până pe 31 decembrie, tramvai-trenurile vor circula la interval de o oră. În următoarea etapă, trenurile se vor succeda la fiecare 20 de minute în orele de vârf și după aceea la fiecare 30 de minute. De asemenea, tramvaiul-tren va circula între cele două orașe în timpul nopții în zilele de joi, vineri și sâmbătă.

János Lázár a subliniat că investiția de 80 de miliarde HUF (peste 222 de milioane de euro) se va amortiza dacă tramvai-trenul se va dovedi a fi competitiv în comparație cu alte moduri de transport și dacă călătorii pot ajunge între cele două orașe mai ieftin și mai rapid.

Timpul de călătorie va fi redus la 40 de minute. În prezent, călătoria între centrele celor două așezări durează 50-55 de minute cu autobuzul sau trenul – cu un transfer de la Szeged. În perioada de punere în funcțiune, tramvai-trenurile vor circula între Piața Kossuth din Hódmezővásárhely și Piața Széchenyi din Szeged în 40 de minute.

De la mijlocul lunii ianuarie, timpii de călătorie vor fi reduse cu trei până la patru minute, iar obiectivul este ca de la mijlocul lunii martie să nu depășească 35 de minute, a spus Lázár, citat de Szeged.hu.

Călătorii vor putea folosi gratuit tramvai-trenurile până pe 15 aprilie. După aceea, biletul dintre cele două orașe va costa 465 HUF (1,29 EUR), iar călătoria în Hódmezővásárhely va costa 250 HUF (0,69 EUR).

MÁV, care operează serviciul, a făcut o ofertă autorității locale din Szeged să introducă un singur permis pentru întreaga linie care include serviciul de tramvai în ambele orașe. Prețul abonamentului este de așteptat să fie între 15.000 HUF (41,63 EURO) și 20.000 HUF (55 EURO) pe lună.

Tramvai-trenurile sunt echipate pentru a funcționa sub sistemul de electrificare de 600V cc utilizat pe rețeaua de tramvai Szeged și vor funcționa în regim diesel pe magistrala feroviară.

Prelucrare și foto după The Mayor

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj