Talgo a câștigat un nou contract în Egipt în valoare de 280 milioane Euro

talgo_contract_egiptNoul contract include fabricarea a șapte trenuri și servicii de întreținere pe 15 ani. Conform calendarului stabilit, unitățile vor începe să fie livrate începând cu anul 2024. Talgo livrează deja trenurile de zi, așa cum s-a convenit într-un contract anterior atribuit în 2019.

Pe 9 august, compania națională de căi ferate din Egipt ENR (Egyptian National Railways) a atribuit Talgo un nou contract pentru fabricarea de trenuri de călători. Conform noii comenzi, compania spaniolă va fi responsabilă cu construirea a șapte trenuri de călători pentru servicii de noapte pentru o sumă de aproximativ de 280 de milioane de EURO.  Executarea contractului atribuit este supusă unor condiții precedente legate de finanțarea proiectului, care se preconizează a fi îndeplinite în următoarele luni.

Proiectul include construcția unităților la fabricile Alava (Rivabellosa) și Madrid (Las Matas), precum și întreținerea acestora la unitățile existente ale Talgo în Egipt, pe o perioadă de 15 ani. Conform calendarului stabilit, unitățile vor începe să fie livrate din 2024.

Trenurile, aparținând platformei Intercity cu care Talgo a câștigat recent contracte în țări precum Germania și Danemarca, vor face posibilă oferirea de servicii pe distanțe lungi care vor contribui la reducerea emisiilor de carbon în Egipt.

Cu acest nou contract, ENR își arată încă o dată încrederea în Talgo, tocmai când au fost finalizate primele teste pe cale a celor șase trenuri remorcate complete, achiziționate în aprilie 2019.

Primele șase trenuri din contractul din 2019 sunt deja livrate și constau dintr-o locomotivă și până la 15 vagoane de călători fiecare. Acestea vor fi folosite de ENR pe calea ferată coloană vertebrală a țării, care merge practic paralel cu râul Nil, legând portul mediteraneean Alexandria de Aswan, cel mai sudic oraș al Egiptului.

Acest prim proiect, care a început în 2019 și este acum în curs de realizare integral, a atins o sumă totală de 158 de milioane de euro, care include nu doar furnizarea unităților în curs de fabricare, ci și întreținerea integrală a acestora timp de 8 ani.

Prelucrare și foto după Talgo

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj