China va investi 500 mld. dolari pentru extinderea retelei feroviare. Pana in 2020 va avea 30.000 de km de cale ferata de mare viteza

tren-mare-viteza-din-chinaGuvernul de la Beijing vrea sa cheltuiasca 3.500 de miliarde de yuani (503 miliarde de dolari) pentru extinderea retelei feroviare pana in 2020, recurgand la investitii in infrastructura pentru sustinerea cresterii economice si imbunatatirea conectivitatii in tara, transmite Bloomberg, citat de News.ro.

Potrivit proiectului, reteaua feroviara de mare viteza va avea o lungime de peste 30.000 de kilometri si va include 80% din orasele importante din China.

In acest fel, liniile feroviare de mare viteza vor creste cu peste 50% intr-o perioada de cinci ani, investitiile avantajand furnizorii chinezi de material rulant precum CRRC si companii de constructie feroviara cum ar fi China Railway Construction si China Railway Group. In acest an, autoritatile chineze au recurs pentru prima oara la o companie privata care sa opereze un serviciu feroviar intercity, in cadrul strategiei presedintelui Xi Jinping de modernizare a retelei de transport, pe fondul incetinirii cresterii economice. 

La sfarsitul anului 2015, China avea o retea de 121.000 de kilometri de linii feroviare, intre care 19.000 de kilometri de linii de mare viteza. Guvernul chinez va invita investitorii privati sa participe la finantarea retelei feroviare intercity si regionale.

Informati preluata de pe HotNews, 29.12.2016

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj