tn_nl-arriva-northern-gtwOLANDA: Provinciile Groningen și Friesland au atribuit, pe 11 iulie, firmei Arriva, în calitate de câștigător, următorului contract de exploatare a serviciilor feroviare regionale de călători. Contractul va dura 15 ani începând cu 13 decembrie 2020 și va costa 1,6 miliarde de euro.
Contractul acoperă servicii rapide și opriri pe ruta Leeuwarden – Groningen Europapark și servicii cu opriri pe rutele Eemshaven – Roodeschool – Groningen – Winschoten – Leer (Germania), Delfzijl – Groningen – Veendam, Leeuwarden – Sneek – Stavoren și Leeuwarden – Harlingen Haven.

Parcul curent de 51 deautomotoare diesel Stadler GTW 2/8 și GTW 2/6 va fi reconstruit. Trenurile vor fi echipate cu baterii care să permită recuperarea energiei de frânare pentru reutilizare, reducerea emisiilor și reducerea zgomotului la accelerarea de la pornirea din stații. Pe traseul Leeuwarden – Groningen Europapark vor fi introduse încă 18 garnituri noi, alimentate cu bio-diesel, care vor spori capacitatea și vor permite furnizarea de servicii de weekend și de seară mai frecvente pe secțiuni cheie ale rețelei. Sistemele automate de numărare a călătorilor vor fi utilizate pentru a permite o mai bună adaptare a capacității la cerere și pentru a oferi pasagerilor informații în timp real despre disponibilitatea scaunelor. Pe termen lung, este planificată conversia completă la funcționarea electrică.
“Pentru a avea ocazia să continuăm să ne desfășurăm în continuare serviciile din nordul țării pentru încă 15 ani, este un angajament nu numai pentru puterea ofertei noastre, ci și pentru serviciul larg pe care îl oferim, în cadrul concesiunii actuale, celor 32000 de pasageri care folosesc rețeaua de transport regional[ în fiecare zi “, a declarat directorul executiv al grupului Arriva, Manfred Rudhart.

Prelucrat după railwaygazette