CFR SA începe modernizarea infrastructurii feroviare pe secțiunea Gurasada-Simeria

siglacfrCompania Națională de Căi Ferate CFR S.A. și Asocierea FCC-Astaldi-Convensa au semnat contractul de lucrări în valoare de 2,63 mld. lei pentru modernizarea infrastructurii și suprastructurii feroviare pe secțiunea Gurasada-Simeria, situată pe Axa prioritară TEN-T 22 (Coridorul Rin-Dunăre, ramura nordică) Nürnberg-Praga-Viena-Budapesta-Curtici-Simeria-Brașov-București-Constanța.

Contractul are ca obiectiv modernizarea a 40,88 km de infrastructură și suprastructură feroviară pentru circulația trenurilor de călători cu viteza maximă de 160 km/h, lucrări de terasamente și consolidări pe întreaga distanță, construirea a 17 poduri (dintre care 3 peste râul Mureș), 27 de podețe, 4 pasaje superioare, 3 pasaje inferioare, lucrări civile în 9 stații de cale ferată (inclusiv halte comerciale/puncte de oprire), lucrări de electrificare și energoalimentare precum și lucrări de implementare a sistemului de siguranță a traficului ERTMS (ETCS nivel 2+GSM-R).

Sursa de finanțare este asigurată din fonduri nerambursabile și de la bugetul de stat, iar termenul de execuție este de 3 ani, la care se adaugă perioada de garanție de 2 ani.

Programele de investiții ale CFR SA contribuie la dezvoltarea infrastructurii feroviare prin îmbunătățirea calității transportului, sporirea vitezei de circulație la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă, dezvoltarea relațiilor comerciale cu operatorii de transport și, de asemenea, contribuie la  relansarea economiei regionale.

Comunicat de presa CNCF „CFR” SA, 31.08.2017

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj