Siemens- Regio-Rail-SeptGERMANIA: Siemens urmează să instaleze pentru prima dată noul transformator feroviar “Tractronic® Thinity pe 24 de trenuri DB-Regio la bordul platformei trenurilor Mireo, începând cu anul 2020. Noul sistem de transformare Siemens alimentează sursa de alimentare a trenului și asigură traficul feroviar fără interferențe și se pretinde a fi mai ușor decât modelele anterioare. Cele 24 de trenuri Mireo sunt programate să înceapă să funcționeze pe linia Offenburg – Freiburg – Basel / Neuchâtel (Elveția), precum și în regiunea Kaiserstuhl de la Freiburg până la Endingen / Breisach. Locomotivele Mireo vor reduce timpul de călătorie cu aproximativ 30 de minute.

Directorul executiv al Siemens Power Transformers, Beatrix Natter, a declarat: “Prin utilizarea de noi materiale și mulțumită conceptului nostru inovator de răcire, Tractronic® Thinity este cu adevărat ușor. Cu o economie de greutate de până la 25%, am reușit, de asemenea, să reducem în continuare pierderile. Asta face ca Tractronic® Thinity să fie cel mai eficient și mai flexibil transformator de pe piață.”

Compania notează, de asemenea, că designul flexibil al transformatorului va permite operatorilor să instaleze sistemul pe acoperișuri sau sub podeaua trenurilor. În plus, este de așteptat să se reducă consumul de energie al trenurilor cu aproximativ 25%.
“Prin utilizarea de noi materiale și mulțumită conceptului nostru inovator de răcire, Tractronic® Thinity este cu adevărat ușor.”
Tractronic® Thinity utilizează un ulei esteric neutru și biologic degradabil pentru izolare și răcire și dispune de cele mai noi simulări 3D-CFX pentru a îmbunătăți protecția împotriva incendiilor.

Transformatoarele de tracțiune alimentează toate secțiunile vehiculului feroviar, inclusiv sistemele de iluminat și ventilație, tehnologia de semnalizare și soluțiile de comunicații. Siemens produce și furnizează transformatoare de tracțiune operatorilor din întreaga lume. Compania produce echipamentul la cele cinci fabrici de producție, sub supravegherea echipei sale de conducere, cu sediul în Nürnberg, Germania.

Prelucrat după pagina web Siemens si railwaytechnology