PKP Intercity și Pesa pentru a dezvolta locomotiva bi-mode

Pesa_PKPIRJ la Trako 12-a ediție a târgului internațional de cale ferată Gdansk, Polonia: Operatorul polonez de lungă distanță PKP Intercity a semnat un acord cu Pesa Bydgoszcz și Institutul Polonez de Vehicule Feroviare (IPS Tabor) din Gdansk, pe 27 septembrie, pentru a dezvolta o nouă generație – locomotiva cu motor.

Pesa va fi responsabil pentru proiectarea locomotivei conforme cu STI, iar IPS Tabor va fi subcontractant. PKP Intercity va acționa ca consultant și operator, testarea prototipului de locomotivă pentru o perioadă inițială de 12 luni. Prototipul va fi deținut de Pesa, iar PKP Intercity va avea dreptul să achiziționeze o variantă de producție a proiectului.

Locomotiva va avea o putere maximă de 2,8 MW în modul electric și 1,8 MW in modul diesel.

PKP Intercity declară că proiectul va combina know-how-ul său în exploatarea locomotivelor diesel cu experiența Pesa în producția de locomotive electrice capabile să funcționeze pe ultima distanta diesel într-un proiect care sprijină obiectivele programului Luxtorpeda 2.0, care are ca scop stimularea dezvoltarea materialului rulant modern.

Proiectul va fi împărțit în patru etape și va fi creat un comitet cu reprezentanți ai fiecărei organizații partenere, care va fi responsabil de aprobarea fiecărei faze a programului.

Cofinanțarea proiectului este asigurată de Centrul Național pentru Cercetare și Dezvoltare (NCBR) prin programul său Innotabor.

Informație prelucrata de pe pagina web railjournal.com

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj