Rusia adoptă standarde pentru vagonul de tip piggyback

tn_ru-piggyback-wagon-rzd_01RUSIA: Ministerul Transporturilor a aprobat standardele tehnice ale vagonului piggyback pentru transportul feroviar al camioanelor, remorcilor și autoturismelor, inclusiv adoptarea unei înălțimi standard a podelei de 1100 mm deasupra ciupercii șinei.
Reglementările urmează încercărilor pe care Federal Freight Co le-a întreprins pe ruta Moscova – Novosibirsk – Ekaterinburg în noiembrie 2016, folosind vagoane tip 13-9961.

La începutul acestui an, Federal Freight Co a selectat partenerul UVZ ca partener pentru dezvoltarea unui vagon cu patru osii cu o podea pentru o sarcină de 23,5 tone și a unei platforme de încărcare, cu comandă pentru aproximativ 1.300 de vagoane avute în vedere. Operatorul intenționează să lanseze servicii regulate de tip piggyback începând cu toamna anului 2018, traficul urmând să ajungă la 10.000 până la 12.000 de vagoane pe lună în anii 2019-2020.

NOTA AIFR Vagonul piggyback este un vagon cu podea coborâtă specializat pentru transportul intermodal și transportul combinat de camioane și/sau semiremorci.

Prelucrat după railwaygazette

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj