Canadian National_GECANADIAN National Railway (CN) a acordat contractul firmei GE Transportation pentru a livra 200 de locomotive Diesel din seria Evolution in următorii trei ani. GE declară că aceasta este cea mai mare comandă care urmează să fie plasată de către o linie nord-americană de clasă 1 din anul 2014.

Contractul include modelele certificate  pentru emisii de noxe Tier 4 și Tier 3 pentru locomotive de rangul Tier 4 care vor fi echipate cu platforma GE GoLinc, sistemul de optimizare a operării în trafic și LocoTrol Expanded Architecture pentru distribuția energiei electrice. Cele trei sisteme fac parte din suita de performanță a trenurilor GE, menită să optimizeze puterea distribuită, conducerea trenurilor, controlul frânei și consumul de combustibil.

Producția locomotivelor va începe în 2018 la uzina GE din Fort Worth, Texas, iar prima unitate va fi gata în 2018, livrarea finală fiind finalizată în 2020.

“Suntem în creștere în economia nord-americană și în capacitatea noastră de a concura și de a câștiga noi afaceri cu modelul nostru de serviciu superior”, a spus Luc Jobin, președintele și CEO al CN.

Prelucrat după David Briginshaw railjournal