Tram BucȘapte linii de tramvai si depoul Titan, precum si sistemul de semaforizare din Capitala vor fi reabilitate si modernizate din fonduri europene de peste 200 de milioane de euro, transmite Primăria Capitalei. In aceasta suma este inclusa si achiziționarea a 100 de tramvaie, 100 de troleibuze si 100 de autobuze electrice, iar lucrările de modernizare a bulevardelor Iancului-Pantelimon si Liviu Rebreanu, inclusiv park&ride-ul de la Cora Pantelimon, vor fi decontate din fonduri europene, potrivit news.ro.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a întâlnit joi cu ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, cu care a discutat despre proiectele cu fonduri europene care sunt in derulare si despre alte proiecte ale municipalității, eligibile pentru finanțare europeana.

“Facem pași concreți pentru a pune in aplicare prevederile cuprinse in Planul de Mobilitate Urbana Durabila, document strategic care vizează modernizarea infrastructurii de transport in regiunea București-Ilfov. Astfel, avem in pregătire proiecte importante de fluidizare a traficului si îmbunătățirea transportului in comun in Capitala, cu aplicații de peste 200 de milioane de euro. (…) Ne dorim, de asemenea, sa obținem fonduri europene pentru achiziționarea de sisteme si aplicații software pentru managementul traficului. Totodată, suntem in etapa de pregătire a documentației pentru achiziționarea a 100 de troleibuze si a 100 de autobuze electrice”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

De asemenea, pe lângă achiziționarea a 100 de tramvaie si modernizarea a altor 50, pentru care licitația va fi lansata in luna februarie, municipalitatea intenționează sa modernizare șapte linii de tramvai (1, 10, 21, 25, 32, 41 si 55), sa reabiliteze depoul de tramvaie Titan si sa upgradeze sistemul de semaforizare.

Potrivit municipalității, lucrările de modernizare a bulevardelor Iancului-Pantelimon si Liviu Rebreanu, inclusiv park&ride-ul de la Cora Pantelimon, vor fi decontate din fonduri europene, fiind vorba de aproximativ 82 de milioane de euro.

Puteți accesa întregul articol, de Ionuț Baias, pe pagina web hotnews.ro, foto pagina adevarul.ro