Elcowire Rail

Odată cu unificarea Germaniei, la începutul anilor 90, în oraşul Hettstedt DIN zona Mansfeld – Sudharz,Germania, a fost construita de către F&G din temelii o fabrica specializata în mod exclusiv în producerea conductorilor pentru catenara de cale ferata, nkt cables.

Inima acestei fabrici este tehnologia de microaliere a cuprului cu magneziu şi argint, dezvoltata în zona Mansfeld în anii 80 şi care permite producerea de fire de contact, cabluri purtătoare şi de pendula cu înalte calităţi mecanice şi de conductivitate.

La scurt timp după infintare compania a devenit principal furnizor al acestor produse în întreaga Europa şi nu numai.

Odată cu preluarea companiei de către nkt cables societatea devine cunoscuta la nivel mondial şi îşi măreşte capacitatea de producţie

La jumătatea anilor 90 se stabilesc primele contacte în România şi se pun bazele acordul de agenţie cu societatea GMS din Sibiu, după care se derulează primele proiecte cu CFR.

In aceşti 20 de ani au fost livrate către CFR, prin antreprenori sau direct, mari cantităţi de fire de contact, cabluri purtătoare, cabluri de pendula şi alţi conductori pentru catenara. Aproape toate proiectele de reabilitare pe Coridorul IV au beneficiat de calitatea şi durabilitatea produselor nkt cables dar şi de profesionalismul angajaţilor nkt cables.

In anul 2018 nkt cables a fost achizitionata de Elcowire Group AB/Liljedahl Group.

Elcowire Group este un furnizor major de bare de cupru, fire, funii conductoare, profiluri și sisteme catenare aeriene realizate din aliaje de aluminiu, cupru și aliaje de cupru. Produsele noastre sunt utilizate oriunde sunt necesare investiții infrastructurale, de exemplu în căile ferate, cabluri și transformatoare.
Înțelegerea proceselor de producție ale clienților este un avantaj competitiv cheie – Dezvoltarea tehnologică este urmărită în strânsă colaborare cu clienții, precum și cu furnizorii, atât sub forma unor proiecte pe termen limitat, cât și a contractelor de dezvoltare pe mai mulți ani.

Lista produselor pentru calea ferata a Elcowire Rail poate fi consultata aici.

Date Contact în România

GENERAL MANAGEMENT srl SIBIU

Fraţii Grachi 5, 550282 Sibiu, România

Work Tel :   +40-(0)269 – 21.13.51
Fax :   +40-(0)269 – 23.22.25
Mobile :   +40-(0)742 – 2.777.44
Email: mircea.opincariu@general-management.ro
www.general-management.ro