80 de ani de la crearea primului muzeu feroviar din România

CENAFER_Muzeul CFRÎn data de 10 iunie 1939 ia naștere în adevăratul sens al cuvântului primul muzeu cu specific feroviar din România, denumit în acea perioadă și ,,Muzeul ceferiștilor” iar acum este denumit ,,Muzeul Căilor Ferate“. Muzeul a fost deschis în zona stadionului Giulești având exponate sub tribunele acestuia dar și în curtea stadionului.

O documentată monografie se poate citi aici.

Muzeul Căilor Ferate este locul în care puteți călători înapoi în timp, parcurgând istoria de peste un secol al uneia dintre cele mai spectaculoase invenții omenești: calea ferată.

diorama_cenaferPunctul de atractie al muzeului este DIORAMA demonstrativă de traseu feroviar românesc, cea mai mare din țară. Dată în folosinţă in 16 mai 2012, piesa de rezistenţă a muzeului prezintă la scară redusă locomotive şi material rulant. Intrega Diorama are o lungime de peste 14 m șo o laţime de circa 4,4 m și are trasee atât pe cale ferată normală cât şi îngusta. Intreaga circulație a machetelor de trenuri este dirijată prine calculator. Pe site-ul CENAFER puteți accesa și alte informații legate de muzeul CFR.

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj