A fost inaugurată stația de metrou Tudor Arghezi

Pe 15 noiembrie 2023 stația de metrou Tudor Arghezi din București, un proiect amplu și anticipat în capitala României, a fost inaugurată. Stația, cunoscută anterior sub numele de Berceni Centură, se află strategic amplasată între depoul Berceni și șoseaua de centură a Bucureștiului, servind drept stație terminus pentru Magistrala 2.

Această stație de metrou este un exemplu de colaborare eficientă între Primăria Sectorului 4 și Metrorex pentru a sprijini dezvoltarea zonei. Cu o investiție de 50 de milioane de EURO din fonduri nerambursabile, Tudor Arghezi va deveni un punct de reper în infrastructura de transport a Bucureștiului.

Un aspect interesant al acestei stații este faptul că, în ciuda informațiilor inițiale, linia de metrou a fost construită ca o linie dublă, finalizată cu succes în octombrie 2021. Aceasta reprezintă o veste excelentă pentru călători, deoarece va permite o circulație mai fluentă și un acces mai rapid către destinațiile lor.

Acesta va avea un impact semnificativ asupra mobilității în sectorul 4 din București.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, și reprezentanții Ministerului Transporturilor și ai SC Metrorex SA au stabilit un calendar de activități specifice.

Stația Tudor Arghezi este conectată direct la parcarea multietajată din apropiere prin intermediul unui tunel pietonal subteran.

Preluare după Metrorex, foto Internet

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj