A început serviciul de transport feroviar Afganistan – China

afganistan-chinaAFGANISTAN: Un serviciu inaugural care a transportat pe calea ferată marfă pentru export în China a părăsit Hairatan în nordul Afganistanului la 5 septembrie, transportând 1.100 de tone de talc în 41 de containere.

Trenul a traversat podul de prietenie rutier cale ferată construit de sovietici peste fluviul Amu Darya în Uzbekistan. Containerele ar trebui să sosească în provincia Jiangxi din China în aproximativ 14 zile, parcurgând 6.700 km prin Kazahstan și schimbarea ecartamentului la frontiera chineză.

„Este un punct esențial pentru relațiile noastre comerciale”, a declarat Mustafa Jamal, consilier comercial afgan la Beijing. „Se preconizează că acest tren direct va oferi acces fiabil la vasta piață chineză”.

Un serviciu de transport feroviar inițial din China către Afganistan a ajuns la Hairatan în septembrie 2016 după o călătorie de 3.000 km parcurși în 14 zile. Cu toate acestea, începerea serviciilor în direcția opusă a fost întârziată de obstacole birocratice.

Printre oaspeții de la expedierea primului tren de export au fost și ministrul afgan al Transporturilor, Yama Yari, oficiali ai administrației naționale și locale și reprezentanți ai ambasadelor din Uzbekistan, Kazahstan și China.

Locomotiva căilor ferate uzbece și containerele au fost decorate cu pancarte care arătau steagurile celor patru țări prin care va trece serviciul de transport și, de asemenea, un portret al regelui Amanullah, care a condus Afganistanul atunci când suveranitatea sa a fost reinstalată acum 100 de ani; el a susținut, de asemenea, proiecte de modernizare, inclusiv dezvoltarea unei căi ferate scurte la Kabul.

Prelucrare și foto după Railway Gazette

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj